vineri, 11 ianuarie 2008

Ghiulea si tichia de margaritar

Daca am fi facut un sondaj printre satmareni (chiar printre toti) sa aflam cam care ar fi prioritatile lor in ceea ce priveste orasul, nu cred ca macar unul (in afara celor citiva direct interesati sa delapideze banul public) ar fi raspuns: o groapa mare, cu pietre de 1 euro bucata sparte manual, cu lemn scump si bineinteles din strainatate care sa ocupe locurile de parcare si asa putine dintr-un oras sufocat de dragostea primarului. Acum ca s-au cheltuit o gramada de bani publici pe o chestie absolut inutila (de ce am impresia ca va semana cu curtea restaurantului poesis?) mult iubitul (de catre unii angajati ai primariei si rudele acestora) nostru primar ne mai baga in datorii. Adica, nu i-au ajuns 20 de milioane de euro pentru maretele ctitorii, ci mai are nevoie de alte 12. Am fost prin baia mare si am vizitat vechiul centru al orasului (cel istoric). Pe o placa scria, nu am pretentia sa reproduc "mot a mot", ca tot ce vedeam a fost finantat din "FONDURI EUROPENE". Adica primaria a cheltuit bani pe hirtie, si a "abuzat" de citiva angajati pe care i-a pus sa-si cistige salariul... Am sa mai dau un exemplu care este si mai departe de satu mare: sibiul. acolo, tot un primar "neroman" a accesat milioane de euro si a refacut din temelii centrul istoric. Si uite cum au ramas banii pentru drumuri si alte chestii nu la fel de spectaculoase, dar cu mult mai utile.
Ce ar fi mai util satmarului? Un pod sa zicem... primarul arata ca vrea pod dar nu inca... altfel cum ar fi numit in comisia de analizare a proiectelor persoane care cu greu pot deosebi o caramida de un boltar? asta in conditiile in care in primarie sint o gramada de ingineri constructori capabili sa faca diferenta intre doua proiecte. astfel, publicitate si-a facut, el vrea, dar nu-l lasa altii. la fel cu strandul. cind a fost vizitat de posibili investitori nu le-a spus NU, dar nici nu a uitat sa le aminteasca faptul ca pe acolo va trece noul POD!!!
Domnul primar uita atit de repede ce declara ca-ti vine sa-l sponsorizezi cu lecitina: cind e important centru orasului, cind parcarile din cartiere... domnule, dar incercati sa fiti consecvent asa cum ati fost in promisiuni. daca ne uitam la calitatea lucrarilor ne dam seama unde sinteti consecvent: strazi noi noute razuite pentru ca inclinatia nu permitea scurgerea apei, santier prelungit in centrul nou, pasarela pe care nu vor putea trece camioane... aici trebuie sa recunosc ca a fost consecvent.
Argumentul: "se vede ceva" nu sta in picioare. De ce? Pentru ca la cit s-a cheltuit trebuia sa se vada altceva, adica mult mai mult!

6 comentarii:

Darius F spunea...

"persoane care cu greu pot deosebi o caramida de un boltar?"
"Domnul primar uita atit de repede ce declara ca-ti vine sa-l sponsorizezi cu lecitina"

Foarte tare, frate. Hai ca le zici din ce in ce mai bine.

Problemele expuse de tine sunt foarte grave dar am o mare banuiala ca ele vor ajunge foarte filtrate sau deloc la alegator si la primavara el va alege tot in necunostinta de cauza pe baza unor simpatii sau antipatii de suprafata.

Adam Boer spunea...

@rebel
Nu ştiu dacă ai studiat rezultatele sondajului de opinie realizat la solicitarea primăriei: http://www.satu-mare.ro/primarie/stiri/nouanepasa.html.

Din acest sindaj rezultă foarte foarte clar că majoritatea cetăţenilor au cu totul alte priorităţi decât reamenajarea pasajului Copusu.

În opinia mea, această lucrare este una frumoasă, despre utilitatea şi mai ales dimensiunile "gropii" s-ar putea filozofa, iar întrebarea de ce nu au fost proiectate şi parcări subterane dacă tot s-a săpat, este firească.

Nu era însă acuma momentul pentru această lucrare din bugetul municipiului, eventual dacă se putea accesa nişte fonduri europene sau guvernamentale.

Rebel spunea...

@adam
l-am citit dar nu-l pot baga in seama atit de prost este facut. nu am nevoie de sondaje pentru a stii ce-i roade pe satmareni. pentru asta e destul sa vorbesti cu citiva dintre ei, sa citesti forumurile si parerile lor de pe site-ul primariei. oricum ce vor satmarenii nu prea conteaza pentru actualul primar. de ce? pentru ca din ce vor satmarenii lui nu-i iese nimic.

Anonim spunea...

imi place sa vad discutii electorale sau preelectorale, vorbarie goala

Sătmăreanca spunea...

Mai e cineva acasă pe aici sau e dusă toată lume cu pluta pe Someş :)

Rebel spunea...

lumea e dusa cu pluta pe forum... :)
ma distrez mai bine acolo... si pe blogul tau bineinteles... :)