joi, 13 decembrie 2007

Rebeliunea virtuala...

Am citit recent cartea lui Howard Rheingold: gasti inteligente. Ce mi-a ramas in minte este faptul ca tehnologia actuala iti ofera posibilitatea de a comunica, inteligent, cu mase de oameni pe care nici nu-i cunosti. Daca scopul urmarit de mine ar fi educarea (a nu se citi manipularea) tinerilor, aceasta oportunitate devine o mina de aur. Stim cu totii ca tinerii mai ales sint familiarizati cu internetul, cu telefoanele mobile, messengerul si sms-ul fiind la ora actuala indispensabile oricarui adolescent. De ce sa gindim invechit, afise, grafitti sau alte forme inapoiate de comunicare (datorita multitudinii de oferte la ora actuala presa scrisa sau audiovizuala influenteaza un numar prea mic de persoane si mesajul ajunge diluat la marea masa) cind putem intra direct in casa celui vizat? Nu trebuie asteptat ca tinerii sa intre in vre-un forum plicticos in care poate fi descurajat rapid de un ahtiat dupa victorii facile si efemere, ci sa transmitem mesajul (unul obiectiv si partizan pentru o cauza generala si nu de grup) in mod direct.
Concret: propun ca fiecare in parte sa-si creeze o baza de date cu ID-uri de messenger din satmar, si sa incepem rebeliunea. Cu riscul de a fi catalogati de unii drept spammeri (daca nu ar fi si ceva deranjant n-ar mai fi rebeliune:)) putem transmite un mesaj comun, si sa imprimam tinerilor o baza sanatoasa de rationare... mesajul sa fie discutat aici si transmis abia atunci cind se ajunge la o varianta valabila pentru toti.
PS: ca om politic trebuie sa ai curaj sa transmiti un mesaj de genul "Cetateni ginditi", existind riscul ca unii sa gindeasca altfel. Dar parca ti-e mai usor sa accepti asa ceva decit sa vezi pe cineva inclinind spre o doctrina pentru un kilogram de zahar sau, mai rau, pentru un pahar de palinca...