duminică, 25 mai 2008

Dr. Iuliu & Mr. Gyula...

m-am intrebat si eu nu demult cum il cheama pe polgarmesterul nostru, iar daca nu era Trasnea, nici nu mi-as fi inchipuit ce implicatii are jocul pe care-l face ghiulush... am sa reproduc un articol de-al lui Trasnea de pe forumul GNV, nu doar pentru ca sint in pana de timp si idei, ci pentru ca sint 100% de acord cu cele scrise, si cred ca ar trebui ca tot mai multi satmareni sa citeasca si sa reactioneze ca atare... deci, enjoy:
"In atentia BEC si a opiniei publice.Nu sunt satmarean de aceea nu cunosc foarte bine oamenii acestui oras,insa plimbandu-ma pe strada am observat un lucru iesit din comun.Anume:pe un afis electoral este infatisat un domn care se numeste ILYES GYULA candidat din partea UDMR,iar alaturi un alt afis cu acelasi candidat (dupa fatza cel putin) sub numele ILYES IULIU,candidat din partea aceluiasi partid UDMR.Foarte curios......sa cadideze din partea UDMR doi frati gemeni?IMPOSIBIL, s-ar incalca legea electorala.
Uitandu-ma la Focus TV,am vazut ca un candidat la Primarie,Claudiu Ardelean,s-a mirat si dumnealui de aceasta chestiune,ba chiar a intrebat un reprezentant UDMR ,cine candideaza de fapt?Din declaratia publica (televizata) a lui Gabor Kereskeny, am inteles ca de fapt din partea UDMR candideaza doar IULIU ILYES! Deci in baza prevederilor legii 67/2004 se nasc urmatoarele 10 dileme :
1.Daca cetateanul ILYES GYULA se incadreaza in prevederile art 4,alin1..."au dreptul de a fi alesi primari ,persoanele cu drept de vot ,care au implinit pana la data alegerilor varsta de 23 de ani..."....as dori sa vad un act de identitate al cetateanului GYULA ILYES din care sa rezulte data nasterii.Comform art4,alin 2......"pot candida doar persoanele care au domiciliu pe teritoriul unitatii administrativ-teritoriale,in care urmeaza sa fie alese..." as dori sa vad un act de identitate din care sa reaiasa ca GYULA ILYES domiciliaza in Satu Mare.

2.In baza art.6 alin 1..."candidaturile sunt propuse de catre partidele politice".....as vrea sa stiu daca UDMR a propus candidatura cetateanului GYULA ILYES.
In baza art 6,alin 6,"o persoana poate candida numai pentru o functie de primar",as dori sa stiu cine candideaza la functia de primar din partea UDMR ,ILYES GYULA sau ILYES IULIU.
Acelasi art6,alin 8 spune ca "candidaturile depuse pe mai multe liste sunt nule de drept"

3.In baza art.7 alin 5,"listele trebuie sa cuprinda,denumirea organizatiei,NUMELE si PRENUMELE,data nasterii,seria si numarul actului de identitate......" As dorii sa stiu daca GYULA ILYES intruneste aceste conditii.

4.In baza art.40...."propunerile pentru candidaturile primarilor se fac pe circumscriptii electorale si se depun la birourile electorale de circumscriptie cu 30 de zile inainte de data alegerilor".As dorii sa stiu daca candidatura lui GYULA ILYES a fost inregistrata la biroul electoral de circumspriptie in termenul legal.

5.Avand in vedere prevederile art41,alin 1,"propunerile de candidatura se intocmesc in scris in 4 exemplare de catre partidele politice",alin3 spune "listele de candidati trebuie sa cuprinda numele,prenumele,locul si data nasterii,domiciliul,actul de identitate,ocupatia,apartenenta politica.......",in conformitate cu alin 4 si 5 "listele de candidati trebuie sa fie insotite de acceptarea candidaturii ,scrise,semnate si datate de catre candidati.......declaratia de acceptare a candidaturii cuprinde nume prenume,adresa,anul nasterii......".As dorii sa stiu daca ILYES GYULA a fost propus in scris,a acceptat si semnat candidatura,cu notarea numelui,prenumelui,actul de identitate.....etc.

6.Daca IULIU si GYULA sunt una si aceiasi persoana ,ma intreb daca se respecta prevederile art 42...."o persoana nu poate accepta candidatura decat pentru o singura circumscriptie electorala......"

7.As dori sa stiu cum a aplicat legea in spetza art 46,biroul electoral de circumscriptie atunci cand a "examinat respectarea conditiilor legale pentru ca persoana GYULA ILYES sa poata candida.

8.In baza art 51 as dori sa stiu daca candidatul ILYES GYULA este trecut pe buletinul de vot,la ce pozitie si din partea carui partid.

9.As dori sa stiu daca prevederile art72 alin 6 sunt respectate de candidatii IULIU ILYES si GYULA ILYES avand in vedere ca afisajul lor electoral este in culorile ROSU,ALB,VERDE,culorile steagurilor nationale ale Mexucului,Bulgariei,Italiei sau UNGARIEI,desi legea prevede ca "sunt interzise afisajele electorale care combina culori sau alte semne grafice,care sa evoce simbolurile Romaniei sau oricarui alt stat.

10.In baza celor enumerate mai sus as dori sa stiu ce rol are in respectarea legii electorale Biroul Electoral de Circumpscriptie,Biroul electoral Judtean...etc.Daca cei mai sus amintiti il cunosc pe cetateanul ILYES GYULA si cunosc intentia acestuia de a candida.


In atentia Parchetului si a domnului prim Procuror


,in baza Codului de Procedura Penala aveti obligatia sa va sesizati din oficiu ,in cazul in care aflati in mod direct de savarsirea unor infractiuni prin intermediul mijloacelor de informare in masa.Avand in vedere ca infractiunea de fals privind identitatea nu este o infractiune in care actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila va somez sa va autosesizati in cazul de fata.

In speta,pe afisajul electoral din Municipiul Satu Mare ,un candidat la alegerile pentru functia de primar apare sub doua identitati ,IULIU ILYES si GYULA ILYES,prezentarea sub falsa identitate de ILYES GYULA se face pentru inducerea in eroare si producerea unei consecinte juridice (alegerea in functia de primar),a unei institutii publice,a autoritatilor publice(birourile electorale),precum si a unei activitati publice cu un mare impact social(exercitarea votului).Mai mult infractiunea se afla in forma continua prin semnarea si acceptarea de catre numitul ILYES IULIU a unor acte,acte de protocol si distinctii nationale si internationale sub falsa identitate de GYULA ILYES.
In probatiune,acte aflate in format electonic care se gasesc atat pe siteu Primariei Satu Mare (www.satu-mare.ro) cat si pe siteul de campanie (www.ilyes.ro),dar si in forma originala la sediul Primariei Satu Mare.



Am scris toate acestea de mai sus din spirit civic si intru respectarea legii.In opinia mea este cel mai crunt si sfidator act de arogantza si sovisnism sa-ti traduci pana si numele .In cazul in care ILULIU ILYES considera ca are un nume dezonorant si care nu ii face cinste din prisma etniei din care face parte ,putea sa-l schimbe,avand in vedere ca acest lucru se poate face in mod legal prin exercitiul si in conformitate cu litera legii .Nu este necesar sa aiba o identitate falsa!


Trasnea ,un cetatean ca si oricare altul......."

17 comentarii:

TreXeL spunea...

super tare
dar daca treaba asta ramane la stadiul de articol de forum sau de blog nu inseamna nimic. nu se va sesiza nimeni (procuror) decat daca i se trimite in scris la birou. sa vad cine va face asta

TreXeL spunea...

eniuei, felicitari trasnitului ca uitasem sa zic

Anonim spunea...

Bajetii nu va mai stresatzi , individul gyula, iuliu, ghiulea , etc. oricum iese primar din primul tur . La ce ciumpalaci are contracandidatzi deja cunosc destui romani care-o sa-l voteze , ex. : cei din zona Draxelmaier si zona Closca unde s-au asfaltat strazile , s-a facut canalizare si i-a scos pe bizoni din noroaie . Sa nu mai spun ca preturile in zona au urcat exponential la case si terenuri . Asa ca joc de glezna si mai cautatzi .
Portos

Anonim spunea...

@Portos
Staff-ul de campanie al RMDSZ are interdictie de a-si -posta comentariile aici. Asa ca, te rugam sa pleci.

Rebel spunea...

hei, n-are nimeni nici o interdictie! oricine are voie sa scrie orice in limitele bunul simt. daca asta e parerea lui Porthos nu e nici o problema. In schimb ii recomand lui Porthos sa nu aplice politica "drobului de sare" si sa faca bine sa munceasca sa ajungem in turul doi. cum? ia-ti cunoscutii de manuta si mergi cu ei la vot... atit si nimic mai mult...

Anonim spunea...

acuma... n-as vrea sa fiu eu ala care cauta nod in papura... da' cu ce e mai putin penibila o sesizare de-asta decit faza cu cetateanu' gheorghe ciocan candidat la CJ? sau decit contestatiile la candidatura lui VM? sau decit faza cu PIN-ul si semnaturile lui Oprescu? lasa-i domne' sa fie votati, daca oamenii ii aleg, asta e, vox populi. si pe Gyuszi, si pe VM, si pe Oprescu. Ba chiar si pe cetateanu' Hammer. fiecare dupa cum il duce mintea.

Anonim spunea...

ha, mi-a placut comentariul lui portos, dar e nerealist. asfaltarea strazilor si repararea canalizarii n-o sa fie un imbold pentru vot. daca ar fi asa, gyuszi nu s-ar vota nici macar el insusi, ca strada lui e inca desfundata :)

Anonim spunea...

iarasi un blog contra maghiarilor...bravo...ce aveti voi cu numele primarului?nu gasiti un al lucru cu care puteti campania contra UDMR?....Iuliu=gyula (rom/magh)dak sunteti atat de iq=0

Rebel spunea...

inca un ignorant care-si trage concluziile dupa primul articol citit... dragule, daca nu erai atit de idiot ai fi vazut ca nu etnia lui ghiulea e importanta, de fapt e singurul ungur criticat aici, iar romani criticati sint destui... ma uit la ce ai scris, si prind curaj... ca sa te luminez, e vorba de termeni juridici... are ambele nume in buletin? daca da, retrag tot... daca nu, scuteste-ne...

Anonim spunea...

de dragul acuratetei, pecizare: hun-ul nu sint eu :)
ca sa n-avem vorbe :)
pentru hun: iuliu = jules :)

Anonim spunea...

dak blogul nu impotriva maghiarilor atunci scriu si eu in lb. mea :) Tehat kedves blog tulajdonos....nem ertem hogy miert ilyen dolgokkal probaltok ellenkampanyt inditani mint a polgarmester neve? az kampanyban azert szerepel 2 fele keppen a neve,mert a roman szavazo polgarokat tiszteletben tartva roman nyelven is irta a nevet.es miert?...mert a komunizmusban,sok esetben nem adhattak magyar nevet a szulok a gyerekeiknek. pl Edesapamat a szemelyi igazolvany szerint "Valentin"-nek hivjak....de senki nem szolitja igy hanem hogy "Balint" Valentin(rom) Balint(magh)...

Rebel spunea...

igen, de ez ilegalis... az a baj...

Anonim spunea...

hat,nem tudom en nem neztem utanna hogy legalis e vagy nem,de szerintem ez egy pozitiv megnyilvanulas a roman nemzetisegu allampolgarok fele.Ha tenyleg illegalis lenne,mas partok ezt mar regen megtamadtak volna foleg a prm.Figyelj,biztos Gyula is lopott,de szerintem EN,TE es MAS sem mondtunk volna nemet bizonyos dolgokra,ha igazan realisan nezzuk a dolgokat.ebben eggyet ertunk? (ha gond hogy magyarul irok,szolj es akkor irom romanul,de az ugy nem tudom epp olyan tisztan kifejezni magam ahogyan szeretnem)

Rebel spunea...

nu-i problema, poti scrie in ce limba vrei tu, dar eu nu stiu chiar asa de bine maghiara ca sa iti raspund tot in maghiara. faza cu numele, din punctul meu de vedere jigneste ambele etnii si e dovada clara a manipularii lui ghiulea. cum ar fi sunat daca ardelean de exemplu facea afise cu erdei claudiu? ati fi zis ca e o manipulare nesimtita si ca va ia de prosti. asa ca a facut-o ghiulea e ok? nu cumva e dublu standard?
cit despre furat, eu am convingerea ca oricare altul ar fi furat mai putin, si ar fi facut mai multe. uite, eu am convingerea ca Adam Boer ar fi fost mult mai bun si mai corect. dar a fost sabotat in FDG tocmai datorita udmr...

Anonim spunea...

"Dr. Iuliu & Mr. Gyula..."
Iuliu Ilyes- Ilyes Gyula....Ardelean-Erdei, deci cred ca ai inteles ceva gresit cu numele primarului. numele primarului este "Ilyes" prenumele "Gyula"--> romaneste "Iuliu" Deci primarul nu cu numele se "joaca" ci cu prenumele.

Rebel spunea...

indiferent, daca e numele sau prenumele. o litera daca difera e ilegal. el si-a schimbat numele pur si simplu din motive electorale. iar asta e jignitor atit pentru maghiari cit si pentru romani. daca ioan vadan candida cu numele de ianos vadan? nu ziceai ca vrea sa te prosteasca?

Anonim spunea...

pfffff...deja e obositor sa tot scriu pro gyuszi...oricum tu gasesti ceva contra gyuszi :)))