luni, 7 aprilie 2008

Prostie sau aroganţă?

Aceasta este intrebarea care mi-a venit in cap in momentul in care am citit lista de consilieri locali udmr anuntata in ziarul de luni... Sincer cautam cu infrigurare pe lista (capul listei era deja anuntat in titlu) un nume... pe cel al actualului primar. Cum nu l-am gasit, ci doar pe al citorva yesmeni de-ai lui, am inceput sa caut explicatii. Prima care mi-a venit in cap a fost aceea ca ghiulea este atit de sigur de cistigarea unui nou mandat, incit n-a mai cerut un loc pe lista. Lucru convenabil pentru kereskeny si trupa, care abia asteapta ca iles sa-si rupa gitul. A doua explicatie a fost mindria tipic panonica, potrivit careia ar fi o rusine sa ocupe un loc de simplu consilier local (viceprimaria in caz de esec e promisa deja lui kereskeny) dupa ce 4 ani ai ocupat functia de primar si alti 8 cea de vice... A treia explicatie ar fi exact in intentia gastii tinere din udmr de a-l luxa pe ghiusi, si de a-l pune pe linie moarta iar atunci concluzia la indemina e prostia actualului primar.
Pe de alta parte nu mi-e mila de ghiulea, pentru ca situatia lui nu e atit de disperata pe cit pare: cistiga, mai imparte niste bani, iar dupa el potopul, pentru ca incepind din 2010 parca, incep platile la megacredit... Pierde, traieste linistit din dobinda pe ce a adunat pina acum, si-si vede la fel ca si celalalt grof udmr (pista) de treaba lui, in tara vecina si prietena, unde bratului DNA i se da peste degete... iar noul primar se poate zbate ca sa scoata orasul din groapa (gropile) in care l-a bagat iles...
o sa intrebati atunci, cine iese prost... Cum cine? noi satmarenii... cei care am facut greseala de a-l pune primar si de a-l lasa sa faca ce vrea. Avem ocazia sa ne indreptam greseala, sa alegem alt primar, iar celui ce va veni in locul lui, ii dau un prim sfat: cereti la instalare un audit intern si o cercetare a organelor abilitate, pentru a vedea unde si cum s-au dus banii satmarenilor. daca a fost cinstit (nu ca s-a acoperit de acte) jos palaria, daca nu, SA PLATEASCA!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Gyulea o sa aiba cea mai dura experientza din viatza lui.....o sa faca cunostintza cu asfaltu plin de gropi,curului sau premiat!

E si cand o sa fie intins pe asfalt si cu bucile zdrelite sa vezi tu atunci ce "minuni" o sa iasa la lumina!Da, daca ies mai repede....eeeee?

Trasnea

Rebel spunea...

sa ai gura aurita... :)

Anonim spunea...

Nu e nici prostie, nici aroganta: MAFIEEEEEE

Anonim spunea...

Mai sa tot fie dar stilul acestui "anonim" tare seamana cu al lui Trasnea ! sa ma insel oare ? nu prea cred ! Da in legatura cu nesimtitul asta de Iles , ce sa zic ?! Vorba catecului " Da-i -nainte cu tupeu " de asta nu duce lipsa Iles " al nostru" ! Eu una sigur nu-l votez ! Da care-i garantia ca altul nu va face la fel ? Tot asa l-au votat si pe Iles acu catva ani , cu gandul c-a fi mai bun ca Anderco ... prea sunt pesimista si ma va mustra rau constiinta sa votez pe cineva care mai apoi se va dovedi ca nu-i mai altfel de ce-a fost. !

nimeni spunea...

@adriana
seamana dar nu rasare... eu nu am rabdarea lui de a da amanunte... cit priveste pe iles, a dovedit ca nu se satura niciodata (sau cei din jurul lui) deci oricare altul e o sansa pentru Satmar sa fie altfel. nu putem sa vedem dinainte ce va fi, dar putem fi siguri ce ar fi cu iles...

Sătmăreanca spunea...

Un pic din fiecare :) Speranţa moare ultima...